GastenboekGeplaatst door: johannes op 18-02-2015 23:17:29
Na het zien van jullie site heb ik weer zin om op vakantie te gaan naar zwitserland .
bijv naar
Davos
Pontresina
Sankt Moritz
Preda
Scuol Tarasp
Chur
enz.

Geplaatst door: Sipke op 31-12-2014 11:00:12
Hallo Swiss trak!

Gisteren heb ik 2 -in goede staat verkerende- modules (H0 - Gebaseerd op de Rhatische Bahn, Filisur omgeving) van de sloop kunnen redden echter weet ik niet goed wat ik er mee zou kunnen doen. Ik vraag me af of iemand interesse heeft om deze een nieuwe toekomst te geven?

Mvg.

Sip

Geplaatst door: Rob de Jong op 24-01-2013 22:34:30
Dit moet dan maar het tweede bericht zijn dat in dit gastenboek wordt geschreven. John had me al eens gevraagd de website te bezoeken en nu er een gastenboek is, daar ook eens een bericht achter te laten.
Eigenlijk ken ik SwissTrak al heel lang. Rond 1980 was ik lid van Bollenspoor en stond daarmee aan de wieg van de modulebouw. Iets later ook TramTrak. Nog weer later ben ik zelf met een goede kennis trams gaan bouwen: HTM, NZH, RET en RTM. Via de RTM kwamen het smallere Kaapspoor (3'6" of 1067mm) en het meterspoor in beeld met hun aantrekkelijke net iets meer tramachtige uitstraling.
Dat zwitserse kwam er vooral in toen ik op vakantie was geweest in Andermatt (toen nog FO) en in Thusis, waar toen hele rijen uitgerangeerde Gb's stonden.
Het verbaasde me toen ik daar nog de Ge 6/6 411-415 zag rijden. Met een overname van nog echt oude BEMO is het verzamelen daarvan in 1994 begonnen. Inmiddels gaat die collectie door de 300 exemplaren. Hoe ben ik verder met de hobby bezig? Ieder jaar een keerje naar het grootbedrijf en thuis met het verzamelen en het opbouwen van een uitvoerige database in Access van alles wat BEMO heeft uitgebracht m.b.t. Zwitserland. Uitvoeriger, denk ik, dan dat BEMO dat heeft gedaan. Misschien wel eens leuk om te delen.
De site heb ik gaandeweg helemaal doorgebladerd. Veel informatie. Ik zie nog wel mogelijkheden voor aanvullende informatie: bijv. modelbouwtips, aandacht voor de werkelijkheid. Ik vind de site van Reto Sager altijd erg leuk. Daar zitten goeie ideeën in.
Misschien tot ziens op één van de bijeenkomsten, John? Moeten we 't maar eens over hebben.
Veel plezier met deze nooit vervelende hobby!

Geplaatst door: Fiepie op 18-11-2012 15:25:54
Zo, dat is ook weer af. Het ziet er leuk uit en nu maar hopen dat ie gevuld wordt.